Petar Nenadić (©Reuters)
Petar Nenadić (©Reuters)

Blistavo veče Petra Nenadića nedovoljno da se sruši Kjelce

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.09.21. | 21:00

Poljski prvak u derbiju drugog kola rukometne Lige šampiona na svom terenu pobedio Vesprem sa 32:29. Deset golova srpskog reprezentativca. Kod domaćina se vratio u tim Aleks Dujšebajev koji je sedam puta matirao goste

Duel bombardera, Aleksa Dujšebajeva i Petra Nenadića, pripao je Srbinu koji je postigao 10 golova, dok je levoruki Španac dao tri gola manje, ali desni bek Kjelcea ima više razloga za slavlje. Kjelce je pobedilo Vesrprem sa 32:29 u derbiju drugog kola rukometne Lige šampiona.

Mađarski vicešampion, koji s klupe predvodi Momir Ilić, u prvom kolu je pobedio Pari Sen Žermen posle preokreta u drugih 30 minuta, ali ovaj put Nenadić i drugovi nisu uspeli da nadoknade -5 (12:17) iz prvog poluvremena.

Izabrane vesti

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Ključ pobede domaćina bio je povratak na teren Aleksa Dujševajeva koji je propustio prvi meč sezone u Ligi šampiona u Bukureštu protiv Dinama. Rumunski tim je to iskoristio, iznenadio favorita, ali kada se levoruki as vratio u redove Kjelce, ekipa Talanta Dujšebajeva je izgledala mnogo bolje, nošena hukom s tribina.

Od prvog do poslednjeg minuta domaćini su vodili, kontrolisali igru i rezultat. Nije bilo neizvesne završnice. Aleks Dujšebajev je pogodio sedam puta iz 10 šuteva. Odlično su ga pratii Arkadijuš Morito sa šest pogodaka, dok je letošnje pojačanje iz Pari Sen Žermena, Dilan Nai, pet puta zatresao mrežu mađarskog vicešampiona. Na golu je bio odličan Mateuš Kornecki sa 11 odbrana.

Petar Nenadić je bio ubedljivo najbolji igrač na utakmici. Postigao je 10 golova iz 11 pokušaja. Slovenac Gasper Marguc je pet puta zatresao mrežu Poljaka, a Horhe Makeda četiri. Za razliku od prvog meča najjačeg takmičenja na tlu Starog kontienenta zakazao je egipatski desni bek Omar Fati Jahija. Postigao je tri gola, dok je prošle nedelje PSŽ-u dao čak 10. Posle skoro jednogodišnje pauze zbog teške povrede kolena u tim Vesprema se vratio Danac Rasmus Lauge. Iskusni srednji bek se upisao jednom u strelce i najavio povratak u nekadašnju formu, kada je bio jedan od najboljih bekova na svetu.

Na golu je Španac Rodrigo Koraljes imao 10 odbrana, dok je srpski reprezentativac Vladimir Cupara zaustavio tri šuta domaćina.

Barselona je u Blaugrani lako slomila otpor ukrajinskog šampiona Motora iz Zaporožja sa 36:25. Iako bez povređenog Luke Cindrića, šampion Evrope je sa pola gasa stigao do lagane pobede. Blistao je desni bek Dika Mem sa osam golova, dok su četiri putaa mrežu zatresli Aleks Gomez i francuski reprzezentativci Melvin Ričardson i Ludovik Fabregas. Kod Motora sa šest golova najbolji je bio Belorus Baris Pukhoski.

LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO

Sreda

GRUPA A

Olborg - Monpelje 36:28 (18:13)

/Sandel 11 - Viljemino 6/

Seged - Zagreb 30:21 (10:7)

/Šoštarič 7 - Klis i Vistorop po 4/

Kil - Elverum 41:36 (20:20)

/Reikind 7 - Solstad 6/

Vardar - Meškov Brest 35:27 (19:13)

/K. Njokas 8 - Kašparek 6/

Četvrtak

GRUPA B

Barselona - Motor Zaporožje 36:25 (16:13)

/Mem 8 - Pukhoski 6/

Vive Kjelce - Vesprem 32:29 (17:12)

/A. Dujšebajev 7 - Nenadić 10/

Porto - Flenzburg 28:27 (13:12)

/Amador 6 - Vane 8/

PSŽ - Dinamo Bukurešt 41:30 (21:11)

/Sole 6 - Soraindo 9/



tagovi

VespremEHF Liga šampionaRK KjelcePetar Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara